Monday, 6 November 2017

Permohonan INSPEN 2017

Sumber : Inspen

Assalammualaikum semua. Haiii. Maaflah sebab dah lama tak jenguk dan ziarah kawan kawan blogger lain. Sibuk sikit sebab dah last semester. Alhamdulillah. Begitu cepat masa berlalu. Tengok tengok nak habis dah belajar. Lepasni boleh kahwin laaa. Yuhuuuu! |hahaha| InsyaAllah, kerja dulu ^^ Okayla, malas nak intro banyak banyak sangat.. Sebenarnya nak promote sikit INSPEN ni. Actually sebelum ni ada cerita tentang Inspen. Eh, tak kan nak cerita semua balik kan. Tak tidur hakak malam ni |hihihi| Nak tahu tentang Inspen.. Boleh baca SINI

Sebenarnya semangat berkobar kobar ni datang bila ada orang emel tanya tentang Inspen. Tapi tak la nak taip semua jawapan kat sini. Dukacita dimaklumkan, permohonan Sijil Penilaian Harta Tanah dan Sijil Pengurusan Harta Tanah serta Sijil Agensi Harta Tanah (Sepenuh masa) dah tutup tau 15 September 2017. Iolls selalu terlepas. Sekali lagi mohon maaf untuk tahun ini. InsyaAllah, tak kan lupa atau terlepas andai dapat mengajar kat Inspen nanti. InsyaAllah. Doakan tau, moga moga ada rezeki aku untuk mengajar anak anak bangsa yang bermula bertapak dari Inspen macam aku dulu untuk mengenali apa Real Estate. Real Estate adalah bidang yang best sangat untuk diceburi tau ^^

Untuk pendaftran Sijil Agensi Harta Tanah yang separuh masa, boleh daftar di SINI. Untuk siapa siapa yang mahu mengenali Inspen juga boleh ke pautan tersebut. Tak faham jugak? Boleh contact nombor yang terdapat dalam pautan tersebut. Nak tanya iolls tentang Inspen pun boleh. Yang mana boleh jawab.. InsyaAllah. Iolls akan jawab. Emel okay O.-

Ada yang tanya, apa Sijil Penilaian Harta Tanah? sebenarnya sijil penilaian harta tanah berkaitan penilaian yang dibuat ke atas tanah. Penilaian yang dibuat ke atas bangunan.. Maksudnya harga tanah atau bangunan. Penilaian dibuat adalah berdasar harga pasaran (Market Value) Bukan pakai letak je ye. Harga pun ada bukti tau kenapa kita letak sebanyak tu. Lepastu buat penilaian menggunakan method seperti comparison method, profit method, cost method dan lain lain lagi. Sampai degree.. Lagi bertambah tambah method yang kena hadam @.@ Sebenarnya bukan penilaian tanah dan bangunan.. Cukai pintu.. harga lelong bangunan atau tanah, pengambilan tanah juga dibuat oleh penilaian. Tapi bila kes makin besar, penilaian dilakukan oleh pegawai penilai.

Kat Inspen belajar apa? Inspen ni ada tiga bidang. sijil penilaian harta tanah, sijil pengurusan harta tanah dan sijil agensi harta tanah. Sebenar tiga bidang ini berkait rapat antara satu sama lain. Pelajaran pun kadang kadang sama cuma penilaian lebih kepada pengiraan. Pengurusan harta tanah lebih kepada penjagaan, pengurusan, penyelenggaraan bangunan bertingkat [gaji masyukkkk] dan agensi harta tanah... Ni lagi masyukkk. Dia jadi orang tengah untuk jual beli rumah. Bila dapat close dengan pembeli atau penjual rumah yang berjuta.. Bermakna banyak jugakla commission dia |hahaha| Actually, penilaian pun masyukkk. Register la jadi registered valuer! :D

Soalan seterusnya, apa beza diploma dan ijazah sarjana muda? Yang paling confident nak bagitahu ijazah sarjana muda lagi susah dari diploma.. Tapi kena struggle la. InsyaAllah, boleh!! Diploma ni banyak yang basic tapi bila dah langkah satu step lagi tinggi.. Dia belajar lagi mendalam. Actually bila dah peringkat diploma dan degree.. Subjek di Inspen sijil penilaian dan pengurusan harta tanah digabung... So di sini, kita dah boleh beza. Masa diploma penilaian plant and machinery (mesin dan jentera) tak ada tapi masuk degree atau ijazah sarjana muda... Buat la penilaian tu. Masuk kilang. Lepastu ada belajar penilaian special property macam quarry, marina, golf, hotel, cinema dan macam macam lagi. Hadap dan hadam la. Bukan nak takutkan cuma nak bagitahu betapa peritnya TAPI yang perit tu akan menjadi semanisnya bila kita buat sehabis baikkk dan berjaya :)

Lastly, bila grad nanti peluang pekerjaan macam mana? InsyaAllah, ada rezeki tak ke mana kan. Kita cari je kerja cuma kena rajin usaha. Alhamdulillah, senior aku yang lepas.. Kebanyakan semua dah kerja.. So aku selalu yakinkan encik abah dan puan ibu.. Yang aku akan dapat kerja habis belajar ni.. InsyaAllah, akhir bulan 1 tahun depan. Dan nak bagitahu... Lepasan Inspen pun... Memang kebanyakan akan bekerja di bawah JPPH bagi sijil penilaian harta tanah. Kos yang lain pun peluang pekerjaan juga meluas. Yang tak nak bekerja juga terus tempatkan diri di Uitm atau ke Australia... Alhamdulillah, time Inspen dulu.. Batch aku, Sorang ada pergi Australia dan dah balik pun... Dia pernah jugak ajak pergi sama tapi biasala manusia bernama Anis ni.. Confident tak berapa kuat :D

Alhamdulillah, selesai menjawab dengan panjang lebarnya. Harap dapat membantu tuan puan berkaitan dengan Inspen. Maaf diatas kesilapan dan terkurang dalam penulisan |hihhihi| InsyaAllah, ada masa.. Iolls akan cuba jawab soalan yang lain pulak tau. Tak pun jawab dalam emel dulu la ye. Terima kasih sebab support dan sudi comment ^^

Dari dasar hati yang paling dalam " Terima kasih Allah kerana tunjukan jalan masa hadapanku melalui encik abah dan now, abah... Anak abah dah semakin nampak masa hadapan yang dulunya kelam. Aku tak pernah menyesal mengenali Inspen dan mengenali apa itu SIJIL PENILAIAN HARTA TANAH! "

Terima kasih encik abah sebab paksa anakmu ni masuk Inspen.
Terima kasih puan ibu sebab pujuk anakmu ni supaya akur dengan keputusan encik abah
Terima kasih cikgu form 6 kerana merelakan pelajarmu melangkah dan tak lupa memberi semangat
Terima kasih kepada semua lecturer Inspen.. Semua lecturer legend kot, semua batch encik Iz, Encik Yusri, Puan Hazirah dan lain........ Wajah mereka sentiasa di hati walau nama dah tak ingat. Eh. Tak tipu |hahaha|

Kenangan manis dari Inspen buat ayah bonda  - [SINI]

Terima kasih Inspen, Sekian ^^

Wednesday, 18 October 2017

APA? Peranakan kucing terkeluar bersama anak.

Assalammualaikum dan haiii semua ^^ Ada sihat ke? Lama sungguhla tak jenguk blog ni. Serius, tak ada mood nak bukak blog. Tak tahu kenapa? Mungkin kena tukar design blog kot |huhuhu| Baru bersemangat. Nak bertegur sapa antara blogger pun luar dari blog, contoh macam kat faceebook ke.. Whatsapp. Gitu la sekarang nih 0.0

So cuti mid term ni, gagahkan jugakla update sepatah dua. Dan ada jugak cerita yang aku fikir menarik untuk dikongsi. So, cerita apa? Okay, macam ni, isnin pagi tu.. Lepas solat subuh semua.. Aku ke sangakar kucing. Kat belakang rumah... Sekali tengok, acikk, kira dia la kucing paling tua dan paling lama dengan family.. Dah beranak!! Tak sangka pulak sebab macam cepat je. Nasibla encik abah memang letak bakul dalam sangkar untuk kucing tidur dan siap kain batik lagi. Tengok tengok acik bersama tiga ekor anaknya dalam bakul tu. Bau hanyir darah memang tak payah cerita la kan. Sebelum bukak pintu sangkar tu aku dah nampak tompok tompok darah tapi aku fikir mungkin kaki kucing luka ke kan rupanya acik beranak.

Cepat cepat aku amik kotak yang puan ibu memang dah sedia dari dulu. Then acikk terus melangkah masuk kotak TAPI aku nampak macam ada benda pelik yang keluar dari tempat beranak dia. Actually bukan bontot dia tau. Ada dua bijik macam darah beku. Aku fikir macam dia keguguran kot. Mungkin lepasni benda tu akan tanggal. So biar je laaa. Aku pun bagi dia minum dan makan tapi dia tak nak makan just minum je. Tak apa la.. Janji ada benda jugak masuk dalam perut dia kan.

Tengah hari tu, aku pergi jenguk lagi aciikk dan anaknya dalam kotak tapi benda tu still ada lagi, maksud aku benda dua bijik tu la. Nampak macam bergayut gayut je. Serius, hanyir gila! Sampai aku tak selera nak makan. Tapi pergi umah tokwan.. Tokwan suruh habiskan bihun sup dan aku sapu habis! |hahaha| Untuk maklumat semua, acikk beranak ada empat ekor tapi sekor dah jatuh ke tanah dan kepala dah tak ada.. Tak tahu siapa makan. Aku tengok tengok, bangkai anak kucing tu dah bersemut. Tak panjang umur dia nak hidup kan T.T

Lepas zohor, aku jenguk la acikk sebab risau kan. Dia pun asyik tidur je. Darah pun dia tak jilat sangat. Hati makin risau ni dan aku tak boleh fikir... Aku cuma teringat blogger yang bela kucing dan pakar dengan kucing ni.. Kalau kawan kawan, mungkin tak ada lagi kot berlaku macam ni. Teringat mai.. message la beliau. Beliau respon suruh bawa acikk ke klinik. Sebab takut jadi apa apa kat acikk. Teringat seorang blogger ni tapi tak tahu nak contact macam mana, nasibla Allah tergerakkan hati untuk whatsapp kak sha. Whatsapp kak sha mintak no telefon ke.. Facebook ke blogger cik en. Alhamdulillah, kedua dua mereka respon. Walaupun busy dengan tanggunjawab masing masing, ada jugak ruang untuk respon. Terima kasih buat kalian semua. Terima kasih. Respon kalian menyelamatkan nyawa haiwan comel ini. Alhamdulillah. 

Untuk sesiapa yang ada ibu kucing dan baru lepas melahirkan anak dan korang rasa macam pelik je yang keluar tu, cepat cepatla bawak ibu kucing ke klinik haiwan yang berdekatan. Haritu aku bawa acikk ke Klinik Haiwan Ecovet SP Consultancy di Lot 88. Alhamdulillah, orang tak ramai dan kucing pun tak banyak |hahaha| Peranakan acikk ni keluar dua bijik, so Dr kena masukkan balik dan perlu gunting dan jahit ler tempat beranak dia tu. Aishhh, dengar pun seriau tau. Kos RM124 termasuk ubat (Antibiotik, ubat bengkak), e cone ~ aku tak reti eja tapi e cone ni letak kat leher acikk sebab tak bagi dia jilat tempat jahitan. Dua minggu lepasni.. Dr mintak datang semula ke klinik. Tak tahu la tu encik abah nak bawak p ke tak? |hahaha|

Sebenarnya, lepas acikk beranak tu.. Aku ada bagitahu puan ibu dan encik abah.. Puan ibu memang tak nak tengok.. Beliau kata kesian dan geli. Encik abah pun tak nak tengok. So memang dalam hati dan perut gua bertambah tambah serabut laaa. Aduyai. Dah besar kan. Pandai pandai.. Aku la yang menggoogle cari klinik haiwan dan mintak masturah hantarkan acikk ke klinik. Nasibla sufyan tak buat hal. Cool je dia. Good boy! ^^

Untuk bagi mereka yang sedang menghadapi situasi macam ni.. Relax. Jangan gabra okay. Doalah mudah mudahan Allah panjangkan umur kucing korang. Aku nak tunjuk gambar jugak ni tapi yang tengah makan tu, mohon pejam mata tak pun scroll cepat cepat |hahaha| Sebab aku tak jamin ye, mana tahu nanti korang tak makan seminggu.. Kurus pulak |hikhikhik|

Sebelum

Selepas

Alhamdulillah, harini acikk makin okay dan siap panjat panjat lagi. Aduyai! Semalam dia dah berjalan sakan dah. Tak tahu nak control macam mana. Kucing jenis aktif. Actually Dr bagitahu peranakan dia boleh terkeluar sebab anak dia besar dan dia push terlalu kuat. Macam macam la hal acikk ni. Aku ada tanya kemungkinan akan berlaku lagi ke kalau dia beranak lagi? Dr kata YA! So lepasni, acikk kena kasi la ye. Cukup cukupla tu.. Dah empat kali dah beranak. Anak pun dah banyak |huhuhu|

Okay la kot perkongsian hari ini. Nanti aku update lagi ye. InsyaAllah. Jaga hubungan dengan Allah. Jaga solat. Jaga hubungan dengan encik abah dan puan ibu. Jaga hubungan dengan orang sekeliling. Daaa.. Assalammualaikum! ^^

Tuesday, 22 August 2017

GIVEAWAY BLOG BYCIKRENEX

KLIK UTK JOIN

Jom join ramai ramai. Kite support cikrenex kite ni. Tamat pada 24 September 2017. Good luck buat cikrenex dengan business beliau dan kepada mereka yang join ni. Daaa

Tuesday, 8 August 2017

Drugstore's Product

Sumber - Facebook Sembang produk kecantikan & kesihatan (MALAYSIA)
Assalammualaikum dan haiii semua. Alhamdulillah. Dah okay untuk harini. Dah tak stress dan sakit kepala dah |hahaha| Bila main dengan sakit kepala ni, tidur je la ubat dia tapi ada sesetengah orang, bila sakit kepala terlampau, terus tak tak boleh tidur itu. Tu lagi parah tu T.T

Malam ni, berteman lagu Aisyah dari projector band.. Jom kita share sikit tentang drugstore's product yang sangat baik untuk kulit. Actually, terima kasih kepada Nur Ain aka partner yang selalu ada bila senang atau susah kecuali dia merajukkk atau marahhh. |hahaha| Tapi dia marah atau merajuk tak lama pun. Thanks Ain sebab tak pernah tak ada untuk Kak Anis ^.- Dia la yang memperkenalkan drugstore's product dan invite masuk dalam group Sembang produk kecantikan & kesihatan (MALAYSIA) kat facebook ni. So di sini dapatla aku belajar dan mengenal product yang sedia ada kat drugstore macam kat watsons, guardian... Now no skincare rebranding repacking!

Scroll dan scroll dan aku terjumpa satu kisah yang boleh dijadikan tips untuk diri aku dan kawan kawan lain yang muka rosak disebabkan skincare tak bertauliah nih. Bahaya tau skincare timbang kilo ni. Haishhh. Mula pkai memang gebu gebas, putih berseri.. Cuba tinggal skincare tu, tengok apa jadi? Hurmm. Aku dulu zaman sekolah, memang pakai drugstore's product macam safi, fair and lovely. Masuk uni, pandai dah dengan skincare. Try skincare jenama x. Bila muka jadi burn dan naik jerawat. Pandai pulak cari ubat dengan guna product yang natural. Then pakai lagi skincare y, tapi jenama lain pulak.. Naik lagi jerawat kecik kecik kat dahi.. Then tukar lagi skincare lain, jenama z. 

Haaa, yang ni okay.. Sampai la aku terfikir, benda ni akan effect kat aku bila tua nanti dan ia jugak akan mempengaruhi hormon. So dengan nekad, aku berhenti dan aku just guna product berunsur natural kembali. Yang ni, tak payah cakap laa.. tak ada la gebu gebas, flawless, putih sampai boleh nampak urat cuma kulit semakin sihat. Itu je la aku janji ^^

Terthrowback pulak dah, malam ni aku cuma nak kongsi tentang seorang kakak ni, beliau juga merupakan mangsa skincare rebranding repacking dan menyebabkan muka jadi blackout. Enam bulan lepas beliau guna satu local product ni, memang cantikla kan tapi empat bulan lepas tu beliau berhenti dan menyebabkan muka jadi kusam, berjerawat, berminyak, hitam legam, merah terbakar, blackhead, whitehead, pori terbuka sebesar kawah. Disebabkan ini self confident pun of course la menurun kan. Beliau cuba menggoogle untuk dapatkan tips bagi mengatasi masalah beliau dan akhirnya masalah beliau dapat diatasi dengan join group sembang kecantikan dan kesihatan di facebook hasil suggestion seseorang. Alhamdulillah (^____^)

Kata beliau lagi, kesemua product dibeli di Watsons. Guardian dan Sephora. Product yang dimaksudkan adalah gambar di atas ye :) Product tersebut tip top dan beliau bagi lima bintang serta will repurchase again! wow! Menarik bukan? Antara review tentang product yang digunakan oleh beliau ....

1. Garnier Cleansing Water : 3-4 kali sehari. Sebelum tidur dan selepas bangun tidur.
    Effect - Jerawat kurang dan pori mengecil

2. Sabamed Teenage Cleansing Liquid : 2-3 kali sehari. Guna selepas garnier.
    Effect - Jerawat cepat kecut dan sesuai untuk oily skin!

3. Simple Toner : 2-3 kali sehari. Toner sangat best. Free alcohol macam tak rasa apa apa bila pakai ni. 
     Effect - Malahan cepat serap dan tak oily.

4. Clinelle Whiten Up Serum : Guna 2-3 kali sehari selepas toner.
    Effect - Kulit semakin hari semakin cerah

5. Biore UV Perfect Face Milk : Guna 2 kali sehari dan malam dah tak guna. First guna rasa panas dan lepastu dah okay.
     Effect - Muka less oily sebab matte finish

6. Dr Morita Snail Watery Cream : Guna 2-3 kali sehari selepas serum. First guna rasa gatal dan lepastu dah okay. Teruskan pakai sebab beli mahal kan? Okay, beliau bagi lima bintang!
     Effect : Parut jerawat baru mudah hilang dan parut jerawat lama semakin pudar. Hoyehhh!

7. St Ives Oatmeal Scrub + Mask : Best scrub ever dan tak harsh dengan skin. memang best

8. Freeman Cucumber Peel Off Gel Mask : Wangi dan best.
    Effect - Tak oily. Lepas pakai muka jadi bright dan smooth je.

9. Maybelline Baby Skin Pore Eraser : Apply sebelum sunblock dan foundation
    Effect - Pori semakin mengecil

10. Nars Sheer Glow : Yang ni beliau kata lima bintang! So memang terbaikk la kan :D

11. Silky Girl Shine Free Loose Powder : Best!

12. Oxycover : Warna cream sama macam foundation dan dapat cover warna merah jerawat
      Effect - Jerawat semakin cepat mengecut

So ini adalah review daripada beliau. Haaa. Terbaikkk kan? Aku pun banyak ikut jugakla product beliau guna ni macam garnier cleansing water. Amik sama warna botol biru tu sebab muka aku jenis oily dan berjerawat. Kalau yang botol warna pink untuk kulit normal. Kalau sesiapa yang mempunyai masalah penyalahan guna skincare rebranding repacking ni, boleh try product macam kakak nih. InsyaAllah, mana tahu dapat membantu.

Sekarang ni aku pun dah beralih kepada drugstore's product sebab product honey bee yang aku guna sedia ada tu mahai sangat wehh. Just pakai pencuci muka, moisturizer dengan serum, tapi harga mencecah RM2++. Tak termasuk postage lagi tu. Tapi product tu pun terbaikk sebab berasaskan madu kan. Haritu pergi watsons, ingat nak beli sunblock tapi aunty kat watsons tu ada suggest untuk guna Nano white, lagipun tengah promosi. Dia kata sesuai untuk kulit macam aku. Moisturizer, sunblock dia semua jenis kering.. So elok untuk kulit oily dan berjerawat. Pencuci dia pun best sebab rasa sejuk je. So memang terbaikk la. Tak apa, insyaAllah, nanti aku review tentang nano white tu okay.

Disebabkan honey bee tu ada lagi, aku guna double cleansing.. Malam je aku guna pencuci, serum dan moisturizer honey bee. So tak membazir kan ^^ Disebabkan ada benda lagi yang tak cukup untuk kecantikan dan kesihatan wajah ni, terpaksalah aku buat list untuk beli kelak. Antaranya;

i. Serum - Tak tahu lagi nak beli serum apa tapi Clinelle Whiten Up Serum macam okay je.

ii. Toner - Simple Toner

iii. Krim time malam - Mungkin Nano white kot sebab aunty tu kata bagus cuma aku tak grab haritu sebab rasa macam banyak sangat dah shopping. Dengan aku p beli foundation tapi tak rugi beli la Fit Me Matte+  Poreless Foundation, serius memang terbaikkk! Nanti ada masa boleh review. InsyaAllah.

iv. St Ives Oatmeal Scrub + Mask

Ohh ye, kakak ni ada kongsi gambar muka, actually separuh muka sebelum dan selepas guna drugstore's product. Jom tengok.. Memang menakjubkan uolls. Tahniah la kak sebab berjaya menjadikan kulit sihat macam dulu dulu. Alhamdulillah. Keyakinan diri semakin hari semakin meningkat kan :)

Sebelum


Selepas

Nampak tak? Product dekat drugstore je iolls. Terbaikkk. Beralihla ke product macamni. Barula kulit semakin sihat. So cukupla kot review sebab dah panjang berjela jela dah ni |hihihi| Okay la, jaga solat. Jaga hubungan dengan Allah, jaga hubungan dengan encik abah dan puan ibu dan jaga hubungan dengan orang sekeliling. Assalammualaikum. Selamat malam. Daaaa (^_____^)

Kredit to : Lucy Kuzan. 

Monday, 7 August 2017

SULAMAN COMEL MERDEKA CONTEST

Klik untuk join! ^^

Sempena bulan kemerdekaan ni Sulaman Comel Kak Noor bersama Sis Hawa ada buat contest tau. Jom ramai ramai join, syarat sangat mudah. Tamat pada 31 Ogos 2017. Good luck! ^^

Sleep.



Assalammualaikum dan haiii semua. Baru siap email conceptual framework yang kurang lengkap dan kurang kepuasan hatian dr lecturer aka supervisor fyp aku nih haa. Huwaaaa. Stress sebab pening. Mengadap dan fokus sangat kat screen laptop T.T 

Niat di hati nak share sikit tentang produk kesihatan dan kecantikan yang sangat berkesan dan yang penting beli kat drugstore je tapi.. Tak mampu dah nak mengadap screen laptop. Lain kali la ye? Tak pun, kalau esok tak ada apa apa, aku update ye? InsyAllah.

Okay la, sekian.Nak tidur. Daaaaa ^^ 

Saturday, 5 August 2017

Semester Break 5/2017



Assalammualaikum dan haiiii semua ^^ Lama betul tak menaip dan update entry kat blog kesayangan ni. Hurm. Masa dihabiskan untuk benda lain T.T Tipulah kalau kata tak rindu kan. RINDU. Cuma bila bukak, tak tahu nak update apa. Last last tutup macam tu je. Aku ada tengok giveaway dan segmen blogger lain anjurkan tapi entahlah, tak rasa nak join. Ape ke malas sangat anis ni?! Okay okay, insyaAllah, iolls akan support uolls okay ^.-

Actually, aku habis exam 22 julai haritu. Lepastu balik rumah.. Aku bantai tidoq ja. Yelah, student's life mana cukup tidur lagi lagi aku ni jenis study last minutes walaupun dah study seminggu.. Kira last minute jugak la tu kan. Tak rajin sangat menelaah setiap malam lepas balik kelas. Selalu buat exercise je, tu pun kalau ada |hahaha|

Semester break ni, tak ada apa yang menarik cuma tengah siapkan questionnaire untuk collect data dan betulkan literature review yang tak berapa nak cantikk dan lengkap lagi. InsyaAllah, cuti ni jugak kena distributes questionnaire tu. Kalau tak, masak aku naik semester enam nanti, insyaAllah.. Harap lepas dan lulus semua la batch aku nih. Amin. Satu semester je lagi, lepastu dah boleh grad. Siapa nak sambung master tu.. Pikiaq pikiaq la ^^

Aku? supervisor fyp aka lecturer aku sendiri ada jugak suruh aku sambung master sebab.. Tak tahulah. Tapi ia berkenaan jugakla dengan tajuk fyp aku ni. Mungkin nak tahu jugak apa kesudahan dan kesimpulan yang akan dapat tu. Beliau kata lagi, tajuk fyp aku boleh je kalau nak sambung untuk master nanti. Apa reaksi aku? Aku hanya tersenyum. Niat nak sambung master tu ada cuma bukan masa sekarang kot. Tengoklah setahun dua tiga lagi. InsyaAllah. Terima kasih Dr sebab percayakan kemampuan diri saya ^_____^

InsyaAllah, nanti kalau ada masa lepas settle fyp aku, bolehlah aku cerita sikit tentang tajuk dan isi kandungan fyp aku tu. Dia macam rumit sikit sebab respondents aku orang kat construction sites. Adoiss! Tu la kan, percaya tak percaya, mampu ke tak mampu.. Kena buat jugakla kan walaupun perempuan. Tak pe, Allah ada :) Doakan ye?

Apa lagi yang aku buat time cuti? |hahaha| Of course la makan dan terus makan. Senang je bab makan kat rumah ni sebab nak apa, ada orang beli. Kalau dekat uni, kena berkira kira nak keluar duit.. Mana lagi penting? Fikir dua tiga kali jugak. Siapa pernah jadi student, dia tahu rasa macam mana |hihihi| lainlah yang jenis senang dapat duit ;)

Dah nak masuk tiga minggu kat rumah ni, aku sentiasa sibuk dengan sufyan, anak buah kesayangan satu satunya dalam family. Dia tidur pun aku still sibuk dengan dia. Kalau dia boleh bercakap, mesti dia  cakap aku menyibukkk |hahaha| Actually tengah belajar belajar mandikan dia. Punyalah lasak. Allahhu. Takut terlepas je sebab dia paling excited main air. Bukan apa, takut dia tercium tile bilik air je |huhuhu|

Tolong encik abah dan puan ibu perkara biasa. Itu je la kot aku nak share. InsyaAllah. Nanti aku support ye giveaway dan segmen uolls semua. Doakan semangat kerajinan aku datang semula. Semoga awak awak semua happy dan ceria. Sampai sini saja warkah kali ini. Ceh ceh ceh. Jaga diri. Jaga hubungan dengan Allah. Jaga hubungan dengan encik abah dan puan ibu. Jaga hubungan dengan orang sekeliling. Hah. Lupa.. Jaga solat. InsyaAllah... Hidup itu jadi mudah je. Assalammualaikum. Selamat berhujung minggu ^______^

Saturday, 1 July 2017

Segmen Sesuci Lebaran By Hani Rahman

Jom Join!

Jom ramai ramai join. Tamat pada 9 Julai 2017. Selamat bersegmen! ^^

PENGUMAMAN PEMENANG : SAYA NAK TOPUP FREE BY BUTIK JULITA ANJE



Assalammualaikum dan haiii. Ada yang masih menunggu entry pengumuman pemenang? Tak tidur lagi ke? Mesti dah tak sabar kan nak tahu 5 orang pemenang tu? seperti yang dijanjikan, ya... Malam ni Anis akan umumkan pemenang bertuah untuk Giveaway by Butik Julita Anje : Saya Nak Topup Free. Terima kasih kepada semua yang sudi join untuk promote Butik Julita Anje yang terletak di Baling, Kedah. Jasa anda dikenang sepanjang masa sebab bantu onwer butik untuk promote business beliau di blog anda yang famous amos tu. Anis harap, anda semua tak delete la entry giveaway ni yang promote tentang butik sebab melalui blog anda orang boleh survey dan akan mendatangkan rezeki kepada rakan seislam kita dan memudahkan para pengantin kan? Anda pun dapat pahala tau. Betul tak? ^____- 

So Anis tak nak buang masa... Anis nak umum pemenang. Ada 5 orang tau. Sebelum tu, yang tak menang, jangan la kecik hati ea? InsyAllah.. Nanti Anis buat giveaway lagi.. Mana tahu ada rezeki disitu.. InsyaAllah. Kepada pemenang. Tahniah diucapkan dan terima kasih sebab dah buat yang terbaik untuk promote Butik Julita Anje. Terima kasih juga buat semua yang sudi join ^^


Pemenang pemenang yang bertuah adalah :

1. 
https://belogsjm.blogspot.my/2017/05/giveaway-by-butik-julita-anje-saya-nak.html

2. 


Hadiah boleh contact atau mesej @ PM cik sponsor kiteee,... ^^

Facebook : Butik Julita Anje

Maklumat yang perlu diberikan :

Nama :
Link Blog :
No telefon yang nak topup tu :)

Tamat sudah giveaway kali ini.. Yang baik datang dari Allah dan yang buruk datang dari Anis sendiri. Ampun dan maaf dipinta... Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin. Terlupa, rupanya Anis tak beraya lagi kat sini |hahaha| InsyAllah, kita akan berjumpa lagi di next entry.. Kalau Anis senyap je.. paham pahamla.. Memang busy. Anis start exam 9/7/2017 dan tamat pada 22/7/2017.. Doakan kejayaan Anis. Assalammualaikum  semua dan selamat malam (^____^)


*** Lupa nak pesan, musim perayaan ni.. cik sponsor busy tau, andai beliau ter reply mesej anda lambat. Maaf tau. Terima kasih ^^

Friday, 30 June 2017

Giveaway Saya Nak Topup Free akan tamat pada 30/6/2017 [12 tghmalam]

Giveaway by Butik Julita Anje - SAYA NAK TOPUP FREE


Assalammualaikum dan haii. Harini dah 30 Jun 2017. So, Giveaway by Butik Julita Anje - SAYA NAK TOPUP FREE dah nak sampai ke penghujung tau! Tunggu apa lagi? yang tak join lagi tu.. Jom la turut serta sebab.... Kami nak cari 5 orang pemenang bertuah tau, khas buat para blogger. Lagi 5 pemenang bertuah, dah diumumkan tempoh hari di facebook. Jumlah 10 pemenang [blog + facebook] Mana tahu terselit rezeki anda. Bolehla dapat topup free ^_____^


Topup free yang akan jadi milik anda.. Mungkin RM30 atau RM10. Banyak tau cik sponsor nak bagi. Anda masih berpeluang untuk join sampai pukul12 tengah malam ni. InsyaAllah.. Lepas pukul 12 tengah malam... Anis akan umum blog link pemenang yang bertuah tu. InsyaAllah ^^


Syarat untuk join sangat mudah. Copy. Like. Tag. Settle. Dan jangan lupa comment link blog tu. |hehehe| kalau tak, memang tak tersenarailah link tu dalam giveaway ni. Untuk turut serta....




Anis nak ucapkan ribuan terima kasih kepada mereka yang dah join dan selamat maju jaya diucapkan, semoga anda orang yang bertuah tu. Terima kasih jugak sebab sudi promote hasil keluaran Butik Julita Anje. Lastly, untuk rasa adil dan saksama, Anis guna random.org untuk pilih pemenang malam ni. InsyaAllah. Tunggu malam  ni dan yang nak join, boleh join lagi. Terima kasih ^^

Friday, 23 June 2017

Kad raya + Duit raya by blogger Shida ^^

Tadaaaaa kad raya bersama duit raya :D

Assalammualaikum dan haiii semua. Esok tinggal lagi sehari untuk ramadhan melabuhkan tirainya. Harap dapat berjumpa lagi ramadhan tahun depan. InsyaAllah ^^

Alhamdulillah, semalam sampai jugak kad raya pertama anis bersama duit raya. Lambat betul abang posmen.. Padahal blogger shida dah pos dari minggu lepas lagi. Risau jugak kak shida bila kad beliau tak sampai sampai. So semalam anis sampai je rumah.. Kad raya pun sampai |hihihi|

Terima kasih diucapkan kepada blogger shida. kad dan duit raya cantikkk sangat. rezeki lebih tahun ni. Alhamdulillah.

# tahun ni memang tak sempat nak join giveaway untuk dapatkan kad raya berbanding tahun lepas.. So kad raya dari blogger shida je yang ada. Lepastu giveaway abam kie pun tak sempat join. Sorry sangat sangat. Anis busy.. Jarang mengadap blog. Yelah, assignment kena hantar.. Thesis lagi.. Memang busy. Sorry ye T.T

Thursday, 22 June 2017

Giveaway Raya by Mrs Pip

KLIK BANNER UNTUK JOIN

Assalammualaikum dan haiiii. Jom join giveaway by Mrs Pip sebelum tamat pada 24 June 2017 nih! Syarat yang sangat mudah untuk diikut dan salah satu syarat yang perlu dipenuhi adalah, 

Kongsikan pengalaman terindah di bulan puasa yang pernah saya lalui..........


Bila orang tanya tentang pengalaman, mesti jem sekejap |hahaha| Tak tahu nak cerita apa? Terindah kah? Sat gi pi cerita yang orang lain rasa pengalaman tu suam suam kuku ja. Padahal bukan terindah sangat pun |hahaha|

Okay okay. serius serius :D

Actually pengalaman yang paling terindah sekali time bulan puasa yang tak akan anis lupa sampai bila bila.... Ketika bersama orang yang kita paling sayang masih hidup ;')

Sofiah Binti Abid.

Insan ini telah pergi mengadap Ilahi dua tahun yang lepas ketika bulan ramadhan. Allahu. Kiranya hari last puasa dah.. Beliau meninggalkan kami semua. Time tu, anis memang tak rasa apa apa... Puan ibu kejut anis dari tidur pagi tu dan beritahu... Tok dah tak ada. Anis hanya rasa bingung. Betulkah?!

Rasa tak ada apa apa tu hilang apabila anis lihat jasad tok yang sudah dikapankan diangkat keluar dari rumah. Yes. Ketika itu, baru anis rasa... "Ya, tok aku dah tak ada."

Biarkan kesedihan itu berlalu.......

Anis nak cerita tentang tok yang sporting gila. Puan ibu cakap tok garang tapi bagi anis.. Tok okay je tapi mungkin dengan cucu. So tak la garang sangat berbanding dengan anak anak sendiri. Dulu Anis tinggal kat Johor, so balik kampung time puasa dah hujung hujung... So tok pun excited la untuk menyambut kepulangan kami sekeluarga. Tok tak lupa untuk sediakan roti canai yang memang favorite kami sekeluarga bila balik berbuka puasa dan beraya di kampung. Serius. Roti canai tok memang terbaikkk. Lembut. Itu memang tak boleh lupa.

Buat pengetahuan semua, ketupat palas anis pandai buat tu pun hasil kesabaran tok. Tok ajar step by step time bulan puasa. Tabah betul tok ajar anis. Yelah, orang tangan keras memang payah la nak adopt benda yang kena lemah lembut je buatnya. Terima kasih atas kesabaran tok :)

Memang tak boleh lupa segala kenangan terindah bersama tok. Kena marah pun kenangan terindah tau sebab kenangan tu tak kan berulang balik dah... Masa tu dah berlalu. Actually, rindunya saat itu.  

Kini ramadhan kembali lagi dan semakin menuju ke penghujung dan peristiwa tu kembali segar dalam ingatan.

Semoga roh tok sentiasa berada dalam limpahan rahmat Allah. Kami pun akan ke sana kelak :')

Giveaway by Butik Julita Anje: SAYA NAK TOPUP FREE STILL BERLANGSUNG TAU!

Still berlangsung. Jom join!


Syarat sangat mudah. 

Jom join!

 Kita support Butik Julita Anje :)

 Nak join,

 klik banner dan ikut segala syarat.

Tamat pada 30 June 2017. 

Mana tahu rezeki raya untuk dapat topup free! ^^

 Good luck!

Wednesday, 14 June 2017

Percutian Menarikkk Di Pullman Kuching ! ^^

Pullman Hotel, Kuching

Assalammualaikum dan haiiii semua! ^^ Harini ingat nak cerita sikit tentang Kuching. Sebab apa Kuching? Sebab next year nak holiday kat sini. InsyaAllah, jika Allah beri rezeki lebih. So sekarang nak survey dan menggoogle sikit la tentang Kuching ni. Macam mana dengan tempat penginapan? Tempat makan mana yang best? Makanan apa yang patut dicuba sini? Macam-macam aihhh dalam kepala ni. Untuk memudahkan perancangan ni, memang kena buat persediaan la kan.. Sebab tak familiar dengan tempat ni lagi, maklumlah.. Baru first time kan nak jejak kaki ke Kuching ni. 

Google dan google, terjumpalah hotel best ni.. Nampak cantik dan begitu executive sekali uolls. Alang alang nak bercuti, better cari hotel yang selesa kan, biar puas hati. Ada satu hotel yang telah di short list kan.. Antaranya Pullman Hotel, Kuching. Serius, tengok feedback semua.. Memang terbaikkk! Pilihan memang tepat!

Hotel ini terletak di tengah-tengah Bandar Kuching. Di sini katanya boleh enjoy dan lihat pemandangan dan panaroma bandaraya Kuching dan sungai yang sangat awesome. Sesiapa yang memang ada hobi macam ni, bolehlah try Pullman Hotel ni. Bila tengok panorama yang cantikk dan awesome ni, insyaAllah.. Hilang stress yang terbeban kat kepala tu. Serius weh!

Hotel ini mempunyai 389 buah bilik yang sangat luas. Banyak dan luas kan? Memang sesuai untuk pengunjung apabila musim cuti sekolah bermula. Yang bestnya, konsep  yang diketengahkan adalah contemporary. Tambahan pula, hotel ini berdekatan dengan Kuching International Airport dimana  jaraknya hanya lah kira-kira 11km . So bila sampai je kat arrival hall nanti, ambil teksi terus ke Pullman Kuching. Mudahkan? Pullman Hotel memang memudakan pengunjung okay. Tak tipu.

Bila lihat review pelanggan yang pernah ke sana pun  rata-rata bagi feedback yang positive gitu. Service pekerja di sana tip-top, ada wifi, swimming pool bersih dan banyak facilities yang disediakan yang akan membuatkan pengunjung semua gembira dan puas hati. Bagi membuktikan apa saya cakap betul atau tidak? Tunggu apa lagi.. Jomlah book Pullman Kuching Hotel on traveloka dengan segera. Kat website or apps ni, harga lebih murah dan berbaloi!! Harga berbaloi dan murahhh lagi, siapa tak nak kan? So anda akan lihat dan nilai sendiri apa yang saya perkatakan tadi.
Bab makanan pulakk, di sana nanti.. Makanan yang boleh cuba adalah makanan seafood di Top Spot Seafood Centre Kuching. Dari Pullman Hotel boleh jalan kaki ke sana sebab tersangat dekat. Lebih kurang 0.1 km. Tak payah jalan jauh-jauh untuk dapat makanan sedap, Top Spot Seafood kan hado!  Ramai yang puji Top Spot Seafood adalah the best seafood in town. Memang wajib pergi dinner di sana la kan. Satu menu yang perlu cuba ialah ketam masak telur masin. Adussssss terliur la pulak. Rasa nak terbang ke sana je sekarang. Terover pulakkk.. |hahaha|. 

Top Spot Seafood

Selain itu, tempat yang nak terjah adalah di Teh Tarik Cafeteria. Kata orang, kedai ini tersangat lah ramai orang. Kena bertabah sekiranya nak rasa pisang goreng cheese dan mee kolok yang superb sedap di sana. Kalau ibu mengandung, terpaksa la tunggu sampai dapat. Yelah, pembawakan budak punya pasal tu.. Sampai terbang ke Kuching.

Tapi.kalau malas nak cari makanan kat luar, di Pullman Hotel pun ada restoren. Antaranya ialah Restoren Puzzle. Di sini menu dan masakan lebih kepada international  cuisine dan  focus pada asian cuisine. Di buka pada setiap hari dari pukul 6.00 petang  hingga 11.00 malam. Selain itu, ada juga Cafe Chat. Dapat lepak sini memang best sebabnyaa anda akan dapat menikmati panorama city views. Sesuai untuk santai sambil menikmati pelbagai jenis coffee, tea, fresh juices dan snack yang sihat dan homemade ice cream. Open every day, stat from 8.00 pagi hingga 10.00 malam. 

Cafe Chat

Terdapat juga Restoren Nu Er Hong. Di sini kita boleh menikmati masakan ala cina modern sambil menikmati view Bandar Kuching yang awesome. Waktu operasi bagi lunch hour adalah 11.30 pagi  hingga 2.30 petang manakala dinner hour pada 6.00 petang hingga 10.30 malam.

Settle bab makan!! Pergi sana takkan lah nak stay hotel saja kan. Tempat- tempat menarik yang wajib pergi adalah Sarawak Culture Village. Bak kata orang, sekiranya anda datang Sarawak tapi tak pergi ke Sarawak Culture Village ni memang  tak sah la. |hihihi|. Di situ lah tempat khas untuk kita mengetahui tentang rumah-rumah Sarawak dan adat-adat orang Sarawak. Yang best ada pertunjukkan khas untuk setiap jenis kaum mereka sekali tau. So anda dapat belajar dan dapat mengetahui lebih luas tentang kaum di Sarawak ni. Ilmu tu. Hahh. Ilmu penting tau ^^

Sarawak Culture village

Bagi yang nak pergi Sarawak sekejap-sekejap je ni.. Rasanya dapat pergi Kuching Civic Centre pun dah memadai kot. Naik menara ni kita dah boleh menikmati pemandangan 360 darjah bandar Kuching dan kawasan kelilingnya. Dengan hanya RM2 kita sudah boleh lihat dari jauh Gunung Serapi, Gunung Sabtubung dan bebrapa gunung di Kalimantan. Seronok kan? Lagi seronok andai dapat bawak anak-anak ke sekali.

Kuching Civic Centre

Langkawi dibanggakan dengan replica Helang. Di Kuching tak kurang hebatnya, Kuching boleh bangga dengan  Tugu Kuching. Haaaaa…Kena ambil gambar tau kat sana nanti untuk membuktikan diri tu pernah datang ke sana!! Yeayyy!!

Tugu Kuhcing

Aktiviti terakhir before balik semenanjung semestinya shopping!!! Apa lagi hobi yang paling best bagi kaum Hawa kan? First sekali, singgah kat Kuching Waterfront untuk beli cenderahati atau ole-ole buat keluarga terchintaa dan kawan-kawan kesayangan. Di sini, ada banyak kedai-kedai kraftangan menarik seperti hasil tembikar, tikar mengkuang, hiasan dalam rumah dan macam- macamlah.

Kuching Waterfront

Hmmm.. Tak sabar rasanya nak terbang ke sana. Harap-harap semua perancangan berjalan lancar la… Duit tabung pun haraplah cukup. InsyaAllah. Sesampai sana nanti, Bolehla kiteee share gambar. Update status dan semua la!! Tunggu tau Kuching. Dan uolls pun tunggu tau gambar iolls dari Kuching, Khas buat anda semua. Assalammualaikum dan daaaaa ^_______^

Monday, 12 June 2017

Segmen 24 Jam Bloglist #26 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Julai, Ogos dan September 2017 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 12 Jun 2017, iaitu tepat jam 4.30 petang sehingga hari esok, 4.30 petang 13 Jun 2017. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #26 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

10 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 Jun 2017.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Giveaway Annivesary Dan Duit Raya

KLIK SINI


Jom join! Hadiah best dan boleh blogwalking anti. Semoga ada rezeki di sini. InsyaAllah ^^ Happy anniversary buat sis ekin dan suami serta selamat ulangtahun buat abah sis ekin... Semoga kalian semua sentiasa berada dalam rahmat Allah. Amin. Selamat bergiveaway dan good luck. Akan tamat pada 29 Jun 2017

Giveaway Duit Raya RM100 By Elsaalicious & Sponsors

KLIK SINI


Assalammualaikum dan haiii semua. 17 Ramadhan dah harini kan? Sekejap je masa berlalu. Kurang separuh bulan dah untuk berhari raya. Baju raya dah beli ke? Jangan lambat beli, kang habis pulak saiz tu |hahaha| Sukacita untuk berpesan sikit... "Bersederhanalah dalam membuat persediaan berhari raya tu.. Ada duit lebih, sedekah pada orang yang lebih memerlukan. Jangan membazir." Pesanan ikhlas daripada Anis Khalilah ^^


Nampak banner kat atas beserta tajuk yang begitu menarik hati serta sanubari sekali? So petang ni, Anis nak join dan support Blogger Shaidatul Aireen untuk giveaway beliau kali ni. Hadiah duit rayaaaa!! Best :D So tunggu apa lagi, jom ramai ramai join, 10 Pemenang dicari!  Giveaway ni akan tamat pada 25 Jun 2017.

Ada lagi syarat yang perlu dipenuhi. " Ceritakan secara ringkas pengalaman seronok dan nakal anda masa zaman kumpul duit raya dulu."


Sebenarnya, nak kata kecik kecik dulu nakal time kutip duit raya.. Tak la sangat, sebab nakal bukan sebab duit raya tapi nakal sebab benda lagi. pengalaman seronok time kutip duit raya tu, tak ada la sangat sebab jarang kutip duit raya. Dulu raya, tiap tiap tahun balik kampung. Sepupu pulak, raya kedua ketiga baru balik rumah tok.. So feel nak kutip duit raya dah ke laut. Kesian tak ada kawan kan? Tapi kalau nak kutip duit raya jugak, cara kedua.. Kan family pergi raya rumah saudara mara.. So wajib ikut. Yang best nya raya rumah saudara mara nih, yang berusia sikit mesti dapat duit raya lebih |hahaha| Yang ni seronok bila bab kutip duit raya :D Boleh la tunjuk berlagak sikit kat adik adik. Yelah, kita dapat duit raya lebih ^______^


Bab nakal, tak ada la sangat time hari raya tapi malam raya, ada satu cerita ni. Nak tahu? Sebab terlebih nakal la, tak pasal pasal atas kelopak mata adik Anis bertanda. Yelah, happy esok nak raya :D Malam itu, puan ibu sibuk buat ketupat palas.. Kami time tu dua beradik sibukla tolong.. Tolong apa? Tolong menyibukk. Ketupat palas, bila nak rebus tu kena gunting hujung dia.. So Anis tukang gunting dan adik tukang pegang. Adik ni memang dia angkat ketupat tu tinggi, paras dahi dia la ketinggian ketupat tu.. So Anis nak gunting, Serius, Anis angkat gunting betul betul paras mata dia. Then gunting hujung ketupat. Bukan gunting hujung ketupat je dengan kelopak mata adik Anis gunting. Ya Allah, suka sangat la tu, tu macam macam jadi. Terus adik menjerit! Anis lepas terus gunting tu sebab terkejut. Nasibla, Anis tergunting sikit je tapi still ada tanda sampai ke hari ni |hahaha| Bila tengok dia, tengok tanda kat atas kelopak mata tu.. Gerenti teringat kejadian di malam raya... Tahun...  Anis dah lupa tapi umur Anis baru 4 atau 5 tahun, macam tu la.


Hiraukan saja tanda atas kelopak mata. Takut tak laku? Tak apa. Adik Anis dah kahwin dan dah ada anak pun. Alhamdulillah, laku. |Hahahaa| Kalau tak, mesti Anis menyesal sebab terbuat tanda kat atas kelopak mata dia |hohoho| Alhamdulillah juga sebab Allah sebaik baik penyelamat. Nasib tergunting atas kelopak mata.. Cuba kalau tergunting kat mata. Serius, menyesal seumur hidup. Anis memang nakal dulu. Bukan Anis sorang je nakal, adik pun nakal sebab kalau sorang nakal... Tak kan jadi apa apa kan? Orang kata, nakal time budak budak best sebab lebih adventure ~ ke nak sedapkan hati je. Lepas tergunting tu, terus encik abah bawak ke klinik dan esoknya... Hari raya macam biasa. Anis pun mintak maaf kat encik abah dan puan ibu serta kat adik. Janji tak nakal lagi. Lepas mintakk maaf... Nakal balikkk! |hahahha| Lumrah seorang anak kecil. 


Jom kongsikan cerita raya anda pula. kami nak masak untuk berbuka ni.. Daaaaa. Selamat berbuka dan selamat bergiveaway! Good luck! ^^


Instagram: anis_khalilah

Facebook: Anis Khalilah

Email: annyss_annyssa@yahoo.com

Tuesday, 6 June 2017

GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU

KLIK UNTUK JOIN


Jom ramai ramai join dan support. Tamat pada 20 Jun 2017. Good luck! ^^

Rezeki bulan Ramadhan

Alhamdulillah. Jom serang blog kak shida


Assalammualaikum. Tadi bukak bukak blog, terperanjat plus terharu tengok ni. Syukur sangat. Dapat kad raya dan menang duit raya pulak. Join segmen blogger Shida haritu. Tak sangka jugak boleh menang. Rezeki ramadhan kan. Semoga semakin bertambah rezeki kak shida sekeluarga. InsyaAllah. So, jom la ronda ronda blog blogger shida kita ni ^^

Sunday, 4 June 2017

GIVEAWAY POSKAD ANIMASI AIDILFITRI BY BONDE ZAIDALIFAH

KLIK SINI

Semoga ada rezeki nak dapat kad ni. InsyaAllah. So, korang apa tunggu lagi? Jom join jugak ^^ Tamat pada 5 Jun 2017 - 12.- tgh. Good luck ! ^^

Ramadhan / Syawal 2017 Giveaway by Kasihkuamani

KLIK SINI

Selamat berpuasa semua. Harini dah ramadhan yang ke sembilan. Sekejap je kan? So duduk saja saja cuti cuti ni, jom support kak sha? Kita join " Ramadhan / Syawal 2017 Giveaway by Kasihkuamani " Tamat pada 7 Jun 2017. Good luck! ^^

Tuesday, 30 May 2017

Giveaway Kad Raya by Zafirah Nazri

KLIK SINI


Jom join. 10 pemenang dicari untuk memenangi kad raya. Yeayyy! tamat pada 18 Jun 2017. Good luck! ^^

SEGMEN "SAYA NAK KAD RAYA" BY DUNIASHIDA.COM

KLIK SINI UNTUK JOIN

Apa yang buat kita gembira lagi selain dapat duit raya time hari raya? Haha. Of course la bila dapat kumpul kad raya. Seronok sebenarnya bila tradisi kad raya ni still orang guna walaupun sekarang teknologi sangat canggih. Feeling dia lain tau bila dapat kad raya berbanding dapat ucapan message atau whatsapp. So siapa nak kad raya dari blogger Shida kita ni? jom join sementara satu hari ni tak habis lagi ^^

Sebelum tu, kena jawab dulu soalan dari blogger Shida kita ni :

Apa keunikan Blog Shida atau apa yang menarik bagi pandangan korang?  "

Sejujurnya ...

Satu : Anis suka tengok blog sis shida sebab teratur dan simple. Nampak macam tersusun. Tak serabut la kan. Pemilihan warna yang lembut buat blog nampak lagi menarik

Dua : Bila bukak blog sis shida, tak perlu tunggu lama untuk loading. Ringan dan paling Anis suka, iklan tersusun dan tak serabut.

Tiga : Isian blog, penuh dengan ilmuan. Dan pengalaman yang sis shida share tu, mahal harganya dan tak lokek untuk berkongsi terutama tentang shortvacay shida. Terbaikkk

Empat : Apa yang ada kat blog sis shida, LENGKAP. Nak apa? Contact? Tutorial blog? Tips? Klik je.. Semua ada.

Lima : Sekali lagi, blog sis shida nampak kemas. Haha. Benda yang kitee suka.. Memang ulang banyak kali laa.. 

Jom join.. Akan tamat pada 1.14 pagi (Rabu) Mana tahu rezeki menyebelahi korang, boleh duit raya. Good luck dan selamat bersegmen semua ^^

Terima kasih kerana sudi singgah blog antara aku dan kau. Jumpa lagi :)